COSMETISCHE BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden is de huid beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. Rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Met bindweefselmassage worden o.a. De volgende effecten bereikt:

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulering van de huiddoorbloeding
 • Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
 • Opnameverbetering van werkstoffen
 • Bevordering van de celdeling
 • Versteviging van de huidstructuur en huidteint
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

Behandeling in kuurvorm

Voor optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien.

De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie, wordt de behandelfrequentie vastgesteld- meestal zes tot twaalf behandelingen. Een kuur bestaat uit één keer per week bindweefselmassage gedurende drie opeenvolgende weken, met daarna een rustpauze van drie weken. Vervolgens weer drie x een wekelijkse behandeling. Wanneer nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar twaalf behandelingen.

Hoe snel zie je resultaat na de bindweefselmassage voor het gezicht?

Al na één behandeling is het resultaat van de bindweefselmassage voor het gezicht zichtbaar. Om optimaal resultaat te behalen en -nog veel belangrijker- te behouden, raden wij meerdere behandelingen aan in kuurvorm. De huid zal dan steeds beter gaan ogen.

Kosten

Een bindweefselmassage voor het gezicht van 30 minuten kost 60 euro.

Een kuur bestaat uit 6 behandelingen en zal om de week plaatsvinden voor een optimaal resultaat. 3 weken achter elkaar 1 x per week, 3 weken rust, dan weer 3 weken 1 x per week.

De kosten voor de kuur bedragen 300 euro, waarbij één behandeling cadeau is.

Om het effect te onderhouden, wordt aanbevolen om vervolgens 1 x per 6 weken terug te komen.

MICRONEEDLING

Met Microneedling pakken we de ongemakken van huidverouderingsverschijnselen aan, zoals een doffe huid, pigmentvlekjes, verlies van veerkracht en stevigheid en een grove structuur. Met microneedling wordt in je huid de celdeling gestimuleerd. Je huid wordt hierdoor sterker, soepeler, wat dikker en egaler van kleur. De huid gaat er hierdoor frisser en stralender uitzien.

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen zeer fijne naaldjes in de huid worden gestempeld. Er ontstaan dan kleine minuscule kanaaltjes in de huid die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid zal hierdoor 80% meer actieve ingrediënten opnemen die diep in de huid doordringen. Doordat de naaldlengtes kunnen worden afgestemd per regio is het mogelijk om veilig de huid rondom de ogen te behandelen.

De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.Fijne lijntjes verzachten en huidverslapping bij de ogen wordt hierdoor tegengegaan. Microneedling is een zeer veilige behandeling. Na de behandeling wordt er een vitamine C aangebracht op de huid en tot slot een rijk voedend masker op basis van Aloe Vera. Hierdoor hersteld de huid vele malen sneller. Na de microneedling behandeling kan de huid wat rood en gevoelig zijn en kan er wat zwelling ontstaan in de huid. De huid zal nu hard aan het werk gaan om nieuw collageen aan te maken. Dit proces duurt 28 dagen.

De beste resultaten 

Microneedling is al effectief bij een enkele behandeling. Voor optimaal resultaat raden wij een kuur aan van 5 behandelingen. Collageen wordt door het natuurlijke proces van het lichaam op den duur weer afgebroken. Om het resultaat langer te behouden, raden wij aan om eens in de 3 tot 4 maanden de behandeling te herhalen.

Het gebruik van de juiste producten voor thuis zal de behandeling ondersteunen.

Microneedling is goed voor: 

 • Acne-littekens
 • Littekens
 • Grove poriën
 • Pigmentvlekken
 • Fijne lijntjes
 • Rimpelvorming
 • Kraaienpootjes

Wanneer geen microneedling behandeling: 

 • Geïrriteerde huid
 • Bij een huid met infectie of schimmelinfectie
 • Actieve acne
 • Actieve rosacea
 • Op eczeemplekken
 • Actinische keratose
 • Kanker
 • Open wonden of zweren
 • Bloedstollingsproblemen
 • Diabetes
 • HIV-Virus

Belangrijk na de behandeling 

Na de behandeling is de huid kwetsbaar en is het belangrijk de huid 24 uur zoveel mogelijk met rust te laten. Gebruik geen make-up, parfum en andere verzorgingsproducten. Ook raden wij zwemmen, sauna en sporten af om irritatie en ontstekingen te voorkomen. Na 24 uur is de huid hersteld en mag je weer doen wat je gewend bent.

Na de behandeling kan de huid droog en trekkerig aanvoelen. Wij raden aan om de oil elixer te gebruiken. Deze krijg je mee.

Bescherm uw huid tot minimaal 7 dagen na de behandeling met minimaal SPF30.

Vitamine C 

Vitamine C is een antioxidant. Het beschermt de huidcellen tegen vrije radicalen door deze te neutraliseren. Vrije radicalen zijn kleine, uiterst actieve, agressieve deeltjes die veel schade kunnen aanrichten aan cellen en weefsel, Zij doen dit door middel van oxidatie. Tekenen van huidveroudering worden veroorzaakt door vrije radicalen, zoals hyperpigmentatie, huidverslapping en rimpels.

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van gezond collageen, het stimuleert en ondersteunt de fibroblasten. Het geeft verlichting bij puistjes en rosacea. Daarnaast heeft het een sterk verhelderend effect op hyperpigmentatie, en frist het een doffe, vale huid aanzienlijk op.

Collageen 

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

60 min | € 95,-

Een kuur van 5 microneedling behandelingen inclusief serum ter waarde van 83 euro: € 450,-

BIO PEELING

Een Bio Peel is een biologische kruidenpeeling waarbij een mix van gedroogde kruiden, zeewier, algen en/of plant- en fruit extracten op de huid aangebracht wordt. Deze extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met zichtbaar resultaat. Iedere peeling heeft hierbij zijn eigen werking en behandelt specifieke indicaties, we hebben 3 verschillende bio peels; de Herbal Peel, Pumpkin Peel en de Amino Acid Peel. Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen.

De Bio Peel Kruidenpeeling is een licht- tot mediumsterkte peeling en heeft een licht- tot mediumdiepe werking. De Bio Peel is toepasbaar voor alle huidtypen, tevens de donkere huidtypen en de gevoelige huiden. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. Dat de huid zo glad en zacht aanvoelt komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen. De huid wordt niet specifiek gevoelig voor Uv-straling, waardoor de peeling gedurende het gehele jaar toegepast kan worden. Maar let op, de huid is wel gevoeliger voor zonverbranding omdat er laagjes dode huidcellen verwijderd zijn. Het is een must om de huid te beschermen met een spf-30+.

60 min  |  € 95,- 

Om het resultaat van de behandeling te vergroten wordt een kuur van meerdere behandelingen aangeraden.

Kuur

Bio peel kuur 3 x  € 255,-

Bio peel kuur 6 x  € 510,-

interval van 7- 14 dagen

Herbal Peel
Deze groene kruidenpeeling bevat een natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. De spirulina alg op zich bevat al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze voedingsstoffen zijn makkelijk opneembaar door de huid, waardoor de Herbal Peel een intensieve voeding boost geeft aan de huid. Daarnaast heeft de Herbal Peel een sterk ontgiftende werking. De Herbal Peel wordt voornamelijk ingezet bij indicaties zoals rimpelvorming, verslapping en verstopte poriën.

Pumpkin Peel
De Pumpkin Peel bevat een verhelderende en verwekende mix van pompoen fruit extract, limoengras en bromelaïne. Deze peeling heeft een sterk enzymatische werking en zit boordevol mineralen, vitamine A en C en een vitamine B complex. De Pumpkin Peel is ideaal voor de behandeling van hyperpigmentatie, een verhoornde huid of een dikke/stugge huid met weinig doorbloeding.

Amino Acid Peel
Een mix van plant- en fruit extracten die gezamenlijk alle 20 aminozuren bevatten, waarvan 9 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aan kan maken. Aminozuren zijn de bouwstenen van het leven en daarom essentieel voor een gezonde huid welke zichzelf kan herstellen en regenereren. De Amino Acid Peel is ideaal voor de gevoelige huid, bij een huid met puistjes, schilfering en roodheden.

FRUIT ACID TREATMENT

Wat is een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een behandeling waarbij er met glycolzuur (uit suikerriet) of salicylzuur (uit wilgenbast) een peeling uitgevoerd wordt. De ‘lijm’ tussen de dode huidcellen wordt verweekt, waardoor zij los komen en verwijderd worden. Hoeveel dode huidcellen er verwijderd worden hangt af van het gebruikte fruitzuur en de inwerktijd.

Collageen

Fruitzuurpeelings worden vaak ingezet als all round anti-aging behandeling. Fruitzuur stimuleert de aanmaak van collageen den de productie van nieuwe huidcellen.  Daarnaast heeft fruitzuur hydraterende eigenschappen.

Gladde huid

Door het verwijderen van dode huidcellen wordt de huid gladder en minder dof. Hierdoor is deze behandeling een aanrader bij een verhoornde, stevige huid. De huid wordt soepeler en stralender.

Hyperpigmentatie

De behandeling werkt sterk verhelderend op bepaalde soorten hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie als gevolg van zonneschade en melasma worden lichter en minder scherp afgetekend

Puistjes

Voor het behandelen van (actieve) puistjes en mee-eters gebruiken we salicylzuur. Salicylzuur lost talgverstoppingen in de poriën op en helpt bij een rustiger huidbeeld met minder puistjes. Daarnaast werkt salicylzuur bij het verminderen van donkere verkleuringen die ontstaan na puistjes.

Vette huid

Omdat salicylzuur een effectieve vetoplosser is, zetten we salicylzuur graag in bij een vette huid. Overtollig talg wordt opgelost tot in de poriën en de huid wordt in balans gebracht.

60 min. |  € 95,-

Behandeling in kuurverband

De fruitzuurbehandeling kan eenmalig toegepast worden om de huid een boost te geven. Wanneer u de huid intensief wilt behandelen, raden wij een kuur van meerdere behandelingen aan.

Kuur

3 x  € 255,-

6 x  € 510,-

interval van 7- 14 dagen

Belangrijke punten voor thuis

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed te volgen:

 1. Breng dagelijks een zonnefactor aan. De huid wordt extra gevoelig voor UV- straling en kan verbranden of hyperpigmentatie ontwikkelen wanneer deze niet goed beschermd wordt
 2. Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling.
 3. Gebruik alleen speciale huidverzorging na de behandeling.
 4. U dient minimaal 7 dagen te wachten voordat u een scrub/peeling gebruikt op het behandelde gebied.
 5. De huid kan (erg) gloeiend aanvoelen na de behandeling. Dit gevoel kan enige dagen aanhouden. Wij raden aan om in dit geval een volle crème of huidolie te gebruiken.
 6. Om het resultaat van de behandeling te behouden ondergaat u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling.