Fruit acid treatment

Wat is een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een behandeling waarbij er met glycolzuur (uit suikerriet) of salicylzuur (uit wilgenbast) een peeling uitgevoerd wordt. De ‘lijm’ tussen de dode huidcellen wordt verweekt, waardoor zij los komen en verwijderd worden. Hoeveel dode huidcellen er verwijderd worden hangt af van het gebruikte fruitzuur en de inwerktijd. 

Collageen

Fruitzuurpeelings worden vaak ingezet als all round anti-aging behandeling. Fruitzuur stimuleert de aanmaak van collageen den de productie van nieuwe huidcellen.  Daarnaast heeft fruitzuur hydraterende eigenschappen. 

Gladde huid

Door het verwijderen van dode huidcellen wordt de huid gladder en minder dof. Hierdoor is deze behandeling een aanrader bij een verhoornde, stevige huid. De huid wordt soepeler en stralender.

Hyperpigmentatie

De behandeling werkt sterk verhelderend op bepaalde soorten hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie als gevolg van zonneschade en melasma worden lichter en minder scherp afgetekend

Puistjes

Voor het behandelen van (actieve) puistjes en mee-eters gebruiken we salicylzuur. Salicylzuur lost talgverstoppingen in de poriën op en helpt bij een rustiger huidbeeld met minder puistjes. Daarnaast werkt salicylzuur bij het verminderen van donkere verkleuringen die ontstaan na puistjes.

Vette huid

Omdat salicylzuur een effectieve vetoplosser is, zetten we salicylzuur graag in bij een vette huid. Overtollig talg wordt opgelost tot in de poriën en de huid wordt in balans gebracht.

60 min. |  € 95,- 

Behandeling in kuurverband

De fruitzuurbehandeling kan eenmalig toegepast worden om de huid een boost te geven. Wanneer u de huid intensief wilt behandelen, raden wij een kuur van meerdere behandelingen aan.

Kuur

3 x  € 255,-

6 x  € 510,-

interval van 7- 14 dagen

Belangrijke punten voor thuis

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed te volgen:

  1. Breng dagelijks een zonnefactor aan. De huid wordt extra gevoelig voor UV- straling en kan verbranden of hyperpigmentatie ontwikkelen wanneer deze niet goed beschermd wordt
  2. Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling.
  3. Gebruik alleen speciale huidverzorging na de behandeling.
  4. U dient minimaal 7 dagen te wachten voordat u een scrub/peeling gebruikt op het behandelde gebied.
  5. De huid kan (erg) gloeiend aanvoelen na de behandeling. Dit gevoel kan enige dagen aanhouden. Wij raden aan om in dit geval een volle crème of huidolie te gebruiken.
  6. Om het resultaat van de behandeling te behouden ondergaat u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling.