Dermaplaning

Wat is Dermaplaning?

Dermaplaning is een huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. 

De behandeling is pijnloos en is bovendien geschikt voor alle huidtypen. De behandeling kan iedere 4-8 weken herhaald worden. 

Dermaplaning en haargroei

Een van de grootste misvattingen over Dermaplaning is dat de haartjes dikker en donkerder  . De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon met dezelfde kleur en dikte terug. Dit komt omdat de behandeling de structuur van het haarzakje niet verandert.

Wanneer de donshaartjes na de behandeling weer terug groeien, hebben de uiteinden van de haartjes een vlakke kant. Hierdoor lijken de haartjes tijdelijk dikker en stugger te zijn maar dit is in werkelijkheid niet zo.

Dermaplaning en acne

Het is een misvatting dat Dermaplaning acne kan veroorzaken. Dermaplaning mag echter niet uitgevoerd worden op een huid met actieve acne. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen, de huid te reinigen en verstopte poriën te verminderen. Uw specialist adviseeert u graag. 

Hyperpigmentatie

Dermaplaning veroorzaakt geen hyperigmentatie. U dient wel dagelijks uw huid te beschermen met een zonnefactor 50+, ook in de winter. De nieuwe huid is erg gevoelig voor de zon en moet daarom goed beschermd worden. Bestaande hyperpigmentatie kan door Dermaplaning verhelderd worden. 

Effectiviteit

 • fijnere poriënstructuur
 • glow
 • verhelderen van hyperpigmentatie
 • gladde huid
 • verwijderen van ongewenste haargroei
 • egale en frisse teint
 • minder verstopte poriën 

Belangrijke punten:

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed te volgen:

 1. Vermijd het aanraken van het gezicht met de handen ivm overdracht van bacteriën
 2. Na 12 uur kunt u uw huid weer reinigen met een milde wasgel
 3. Bescherm dagelijks uw huid met een zonnefactor SPF-50+, ook in de winter
 4. Gedurende 24 uur geen make-up aanbrengen. Zorg altijd voor schone kwasten/sponsjes en schone handen bij het aanbrengen van cosmetische producten.
 5. Sporten mag na 24 uur, sauna na 48 uur.
 6. Vermijd de zon(nebank) gedurende minimaal 14 dagen. Uw huid is herstellende en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV- straling
 7. Binnen 24 uur geen producten aanbrengen die fruitzuren bevatten.
 8. Er kunnen in de dagen na de behandeling enkele whiteheads ontstaan. Dit kan zoveel mogelijk voorkomen worden door tweemaal daags met een milde wasgel het gelaat te reinigen.
 9. Niet binnen 14 dagen epileren/harsen op het behandelde gebied.

Dermaplaning- behandeling

60 min | € 95,-